İMPLANT TEDAVİSİ
Eksik Dişlerinizi İhmal Etmeyin...
Dental implantlar, diş kökü vazifesi gören, kaybedilmiş dişlerin yerine basit bir işlemle uygulanan, titanyumdan üretilmiş özel vida sistemleridir.Çiğneme, konuşma, gülme gibi fonksiyonların konforlu bir şekilde yapılabilmesi, hayat kalitemiz açısından çok önemlidir. Çiğneme faaliyetleri anatomik olarak mükemmel bir şekilde geliştirildiğinden, tek bir diş kaybı bile hem çiğneme fonksiyonlarında azalmaya hem de psikolojik olarak moral bozucu sonuçlara yol açabilmektedir.
Kaybedilen dişlerin yerine tedavi amacı ile yerleştirilen ve herhangi bir yan etkisi olmayan, doğal diş köklerinin yerini tutan titanyum vida sistemlerine implant adı verilir. Diş hekimliğinin temel amacı kaybedilen dişleri fonksiyon ve estetik olarak doğal dişlere en benzer bir biçimde yerine koyabilmektir. İşte bu noktada doğal diş yapısına en uygun tedavi alternatifi olarak dental implantlar devreye girmektedir.
Diş implantları küçük bir dental prosedürle uygun pozisyonda çene kemiği içine yerleştirilir, birkaç aylık bekleme süresinin ardından üzerine estetik diş yerleştirilerek, kaybettiğimiz dişlerimizin hem fonksiyon hem de estetik olarak yerini alır. İmplant üzerine yapılan diş, doğal dişiniz gibi görünür ve doğal bir çiğneme fonksiyonu görür.
İmplantlar sayesinde kaybettiğiniz dişlerin geri kazanılmasıyla; daha mutlu bir sosyal hayat ve her istenileni yiyebilmeye bağlı olarak daha sağlıklı ve dengeli beslenme sizleri bekliyor.
Hangi Durumlarda İmplant Uygulanabilir?
-Tek diş eksikliklerinde
-Çoklu diş eksikliklerinde
-Tam dişsizlik durumlarında
-Total proteze destek oluşturmak amacıyla
İmplant Her Yaşta Uygulanabilir Mi?
İmplantlar, çocukluk ve ergenlik dönemi dışında her yaşta uygulanabilir. İmplant uygulamalarında üst yaş sınırı yoktur.Çocukluk-ergenlik dönemindeki hastalarımıza implant uygulaması yapılabilmesi için kemik gelişiminin tamamlanmasını (kız çocuklarında 16-17 yaş, erkek çocuklarında 17-18 yaş) beklememiz gerekmektedir.
İmplantlar hayat boyu ağızda kalabilirler mi?
İlk hastalar 25 yıldan fazla süredir implantlarını başarı ile kullanmaktadırlar. Bu sürenin uzunluğu bireyin genel sağlık durumu, implantın günlük bakım ve temizliği gibi birkaç etkene bağlıdır.Yine de tüm diğer tıbbi müdahalelerde olduğu gibi cerrahi prensipler açısından hayat boyu garanti vermek etik değildir.
İmplant operasyonu sonrası dikkat edilmesi gereken durumlar nelerdir?
1.İşlemden sonra iki saat yemek yemeyiniz. İlk 24 saatte çok sıcak, çok soğuk gıdalar yemeyiniz, ılık ve sıvı gıdalar tüketiniz. Portakal suyu, kola benzeri yoğun asit içeren içecekler içmeyiniz.2. İmplant operasyonu sonrası en az 48 saat sigara ve alkol kullanmayınız.
3. İşlemden sonra ilk 48 saat sızıntı şeklinde kanama olması normaldir. Size verilen tamponu operasyondan itibaren 1 saat sıkıca ısırınız. Ağzınıza gelecek kanı emip, tükürmeyiniz. Kanamanızın devamı halinde yedek tamponları kullanabilirsiniz. Çok şiddetli kanama durumunda vakit geçirmeden hekiminiz ile iletişime geçiniz.
4. İmplant operasyonunu takiben ilk 24 saat fırçalama yapmayınız. İlk gün ılık suyla gargara yapabilirsiniz. 24 saatten sonra yumuşak bir fırçayla dişlerinizi fırçalayınız. Operasyon sonrası gelişebilecek enfeksiyonları kontrol altına alabilmek için ağız hijyeninize son derece özen gösteriniz.
5. İşlem sonrası uyuşukluğunuz uzun süre devam edeceğinden dudaklarınızı ve dilinizi ısırmamaya dikkat ediniz.
6. İmplant operasyonu sonrası ilk 48 saatte nadiren de olsa şiddetli ağrı ve şişlik gibi durumlarla karşılaşılabilmektedir. Doktorunuz tarafından önerilen ilaçlar varsa özenle kullanınız. Şiddetli şişlik durumunda hekiminiz ile iletişime geçerek, kontrole geliniz.
7. Operasyon sonrası ilk 24 saat soğuk kompres uygulayınız.
8. Operasyon bölgesine uygulanan dikişlerin 7-10 gün içinde alınması gerekmektedir.
9. İmplant operasyonu sonrası çok nadiren de olsa yüz ve boyun bölgesinde hematom adı verilen, yumuşak dokular arasına kan birikmesiyle meydana gelen morluklar oluşabilir. Böyle bir durumda doktorunuzu haberdar ediniz.
10. Alt çenede yapılan implant operasyonları sonrası çok nadiren de olsa alt dudak bölgesinde geçici veya kalıcı uyuşukluklar izlenebilmektedir. Böyle bir durumda karşılaştığınızda doktorunuzla iletişime geçerek kontrole geliniz.
11. İşlem sonrası çok nadiren de olsa uygulanan lokal anesteziye bağlı olarak, erken veya geç dönemde (24 saat içinde) alerjik reaksiyonlar izlenebilmektedir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda acilen doktorunuzla iletişime geçiniz.
All On Four İmplant Tekniği (4’ lü İmplant Tekniği)
All on Four implant tekniği, tam dişsiz hastalarda, yerleştirilen 4 adet dental implant üzerine aynı gün diş protezinin sabitlenmesini sağlayan güncel ve teknolojik bir prosedürdür.Standart implant tekniklerinden farklı olarak implantların farklı açılarda yerleştirilmesi ve bu açı farklılıklarına uygun üst yapı seçimi, klasik implant sistemlerinde protez yapılana kadar dişsiz olarak beklenen 3-6 aylık iyileşme süresini elimine etmektedir.
All On Four implant Tekniği, hastanın klinik ve radyolojik muayeneleri yapıldıktan sonra, Bilgisayarlı Tomografi yardımıyla gerekli ölçümler yapılarak planlanmakta ve güvenli bir şekilde hastaya uygulanmaktadır. All On Four implant sistemi arka diş bölgelerinde kemik kaybı olan hastaların sabit diş kullanması için ideal bir yöntemdir.
İmplantların yapıldığı gün hastaya sabit geçici diş protezi uygulanmakta ve implantlar bu geçici dişlerle iyileşmeye bırakılmaktadır. İyileşme sağlandıktan sonra hastanın daimi estetik dişleri uygulanmaktadır.
All On Four İmplant Tekniğinin Avantajları Nelerdir?
1. Tam dişsiz hastalarda aynı gün, tek bir cerrahi işlem ile sabit diş protezi yapabilme imkanı sunar.2. Çenelerin arka bölgelerindeki kemik erimesine bağlı olarak implant yerleştirilemediği durumlarda ön bölgeye yerleştirilen 4 adet implant ile sabit ve estetik porselen diş kullanma imkanı sunar.
3. Operasyon süresi daha kısadır.
4. Kişiye özel planlanabilen, estetik bir görünüm, gülme hattı ve gülüş estetiği sağlar.
5. Temizliği ve bakımı kolaydır.
6. Hareketli diş protezi kullanamayan, bulantı refleksi olan hastalar için uygundur.
7. Dizaynı tam diş protezlerine (damak protezlere) göre farklıdır. Hastanın damak kısmını kaplamadığından alışması ve kullanımı kolaydır.
8. Aynı gün uygun endikasyon durumunda, hem implant yerleştirme hem de implant üstü geçici protez yapılarak, hastalar dişleriyle klinikten ayrılırlar.
9. Hareketli diş protezlerinde sık karşılaşılan vurma, yanma, batma vb. sorunlar oluşturmazlar.
10. Tedavi için gerekli seans sayısı az olduğundan, kısıtlı zamanı olan hastalar için uygundur.
11 All on four implant sistemi kullanan hastaların klinik kontrol ve tedavileri çok daha konforludur.